Metal Köpükler


    Dokuz ayrı üretim yönteminden beş tanesi ticari olarak uygulanmaktadır. Metal köpükler nerede nasıl kullanılıyor konusunu araştırıp yazabilirim ama burada yazmajk istediğim konu farklı. Kilosu 7 dolar ile 12.000 dolar ( Yanlış okumadınız bir kilogram metal köpük tastamam “on iki bin dolar”) Bu para ne demek biliyor musunuz?

    İki yıl boyunca Kundullu köyünde 600 yazı ile altı yüz dönüm tarlayı: Aktaracağım, nadas edeceğim, ızgara çekeceğim, ruhsatlı tohum satın alacağım, 15.000 kg tohum 6000 kg gübre kullanacağım, kurt ilacı ve mantar ilacı da ekleyeceğim, baharda yaprak gübresi atacağım, yağmur duasına da çıkabilirim belki, biçer döver bekleyeceğim, TMO önünde üç gün sırada yatacağım, parayı almak için bankada açtırdığım hesabı kontrol edeceğim! Bu arada iki yıl boyunca kuraklık, dolu, yangın, ayaz, dalaz olmasın, ekin çiçekteyken lodos esmesin diye Allah’a yalvaracağım. Aşırı yağmurdan ekinler yatmasın diye de dua edeceğim.

    Bütün bu sıkıntılara katlanmak yerine 1 (yazı ile bir) kg meatal köpüğü imal ederek çekmeyeceğim. Bunun için otuz bei yıllık tecrübemi konuşturmak yetecek. Ama heyhat!

    Milletvekillerinin, bakanların, hatta cumhurbaşkanunun ardından koşturacağım. Binlerce km yol teperek aylarca kendimi anlatacağım. Ama memlektte bir Allah kulu çıkıp ta senin 1200 liralık emekli aylığınla kanatlanamazsın, gel sana bazı fırsatlar verelim de çoluk çocuğumuza örnek ol demeyecek….

    Sabah ola hayr ola. “Hayrihi ve şerrihi min Allahü teala!” başka söze gerek yok.

    10 Kasım Perşembe 2011 KMpaşa

Referans:

Metal Foams: A Design Guide

M.F. Ashby, A.G. Evans, N.A. Fleck, L.J. Gibson,

J.W. Hutchinson and H.N.G. Wadley

 

Yorum bırakın