Kundulludan Haberler

mezar3mezar6 

 

 

Tarih: 17.04.2009

    Buraya yazacak çok şey vardı ama bu gün yazmak nasip oldu. Kurban bayramına gelenler bir yerde buluşuyor bazen. İşte buluştuğumuz yer, işte benim köklerimin oturduğu arsa.

mezar1
mezar5  mezar2
mezar7 Kundulludan Haberler

 

 

Kundullu’dan Haberler

Tarih: 27.12.2008

DOKURCUNUMU BOZAN ACI HABER

MESTAN GÜLCÜ NAMI DİĞER MISDAN VEFAT ETTİ

Her insanın gönlünde yatan bir aslan vardır. Bende aslanlar sürü ile. Bunlardan biri de Kundullu Köyünün tarihi ile ilgili bir deneme çalışması olacaktı. Kahramanlarımı bir tarafa yazarken sohbet etmem gereken insanlardan biri de Çavdar Musa’nın evlatlarıydı. İşte onlardan biri vefat etti.

Koca Mestan da Aşık Mustafa’nın yanına komşu oldu. Allah onları cennetinde de komşu eylesin…

Tarih: 22.12.2008

KÖYÜMÜZ BİR EVLADINI DAHA KAYBETTİ

ABDULLAH EKİCİ (RIZANIN ABDULLAH)

Rıza amcanın dört oğlunun en küçüğü, iki kız kardeşinin abileri, molla emminin yeğeni, Burhaninin büyük dayısı, kara mustafa ve Ali osmanın küçük kardeşi, Merhum abisi ibrahimin ardından hakkın rahmetine kavuşmuştur.

1960 yılında ilk okula başladığımda beşinci sınıfta olan Abdullah Ekici, köyümüze yapımına başlanan stabilize yol çalışmalarını izlerken, köydeki yetmiş kadar diğer genç gibi, 1965 yılından sonra şöförlüğe merak sarmıştır. Ailecek satın alınan kamyondan kooperatifçilik çıkmış, ardından bu günkü duruma kadar yükselmiştir.

Akşehir Şoförler Odası Başkanı ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ekici yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak Cumartesi günü vefat etti. Merhum Ekici Cumartesi günü ikindi namazını müteakiben Hasan Paşa (İmaret) Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Nasreddin Hoca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

 

AKŞEHİR ŞOFÖRLER ODASI ABDULLAH EKİCİ aksehirsofor@konesob.org.tr AHMET DUMAN İNCELER İŞHANI KAT:3 813 57 60 813 57 60

 

 

KOYUN SAYISI İKİ BİNİ GEÇEMİYOR

Bundan elli yıl önce neredeyse yirmi beş bin olan koyun sayısı artık iki bini geçemiyor. Bu durum her ne kadar köye olan selleri engellediyse de gelir kaynağı azalan Kundullu sakinleri çareyi göç etmekte buluyor. Domuz Gakı ile Turgut Dağı arasındaki her bölgeye erişen Kundullu Çobanları artık yok. Şimdilerde çocuklar köyün çevresini dolanırken sığırlar Damlalık’ı geçip Tokat Deresi’ne kadar giderlermiş. Haydi kolay gelsin. On dokuz mayıs iki bin sekiz hayırlı olsun.

 

KUNDULLU Yıldız Kız Futbol takımı FİNALLERE KATILAMADI!

Arka arkaya aldığı galibiyetlerle Konya Birincisi olan Kundullu Yıldız Kız Futbol takımı maalesef finallere gidemeyerek elenmiştir. Belki de tarihinde ilk kez bir şampiyonluğu Kundullu Köyüne armağan edebilecek Yıldız Kız Futbol Takımı büyük ihtimalle tıpkı benim kaderim gibi maddi destek yokluğundan bu şansı kullanamamıştır.

Benim gözü yaşlı, bağrı taşlı Kundullu’m! Sen değil Türkiye, dünya şampiyonları yetiştirmeye layık bir anasın. Zaman beni haklı çıkaracak. Taşın, sıcağın ve parasızlığın bile senin çocuklarına engel olamayacağı günleri Allah nasip etsin.

Bizim kızlar şampiyon olurlar eğer sponsor bulabilirlerse

Bizim kızlar şampiyon olurlar eğer sponsor bulabilirlerse

KUNDULLU Yıldız Kız Futbol takımı KONYA ŞAMPİYONU OLDU!

Kundullu İlköğretim Okulu bünyesinde 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılı içinde kurulan Yıldız Kız Futbol takımı Akşehir Bölgesi 1.’si olarak Konya’da düzenlenecek bölge birincilerinin yer aldığı final maçlarında arka arkaya aldığı galibiyetlerle Tuzlukçu ilçesini başarıyla temsil ederek finallerde mücadele etmeyi garantiledi. Konya’da düzenlenen müsabakalarda Kundullu Yıldız Kız Futbol takımı mücadele ettiği C grubunda 1. maçını Cemile Erkunt İlköğretim Okulunu 2-0, 2. maçını Koyunoğlu İlköğretim Okulunu 4-0, üçüncü maçını Kaşınhanı Cumhuriyet İlköğretim Okulunu 2-0 gibi net skorlarla galibiyetler aldı.

 

 

Bu yıl mayıs ayında Amasya’da yapılacak finallerde İlimizi Okulumuz Yıldızlar Kız Futbol Takımımız temsil edecek. 07/03/2008

 

Kundullu köyünde kızlarımız futbol takımı kurmuşlar. İstasyon gazetesine de haber olmuşlar. Aycan AYDIN imzalı haberden alıntılar şöyle:

Kundullu İlköğretim Okulu bünyesinde 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılı içinde kurulan Yıldız Kız Futbol takımının karşısına rakip çıkmadığı için Akşehir Bölgesi 1.si olarak Konya’da düzenlenecek bölge birincilerinin katılacağı final maçlarında Tuzlukçu ilçesini temsil edecek. Konya’da düzenlenecek müsabakalarda Kundullu Yıldız Kız Futbol takımı C grubunda yer alarak 1. maçını Cemile Erkunt İlköğretim Okulu 2. maçını Koyunoğlu İlköğretim Okulu ile yapacak.

Kundullu Kız Futbol Takımı Kaptanı Fatma Gül Öz ve Kaleci Menevşe Kurşun, takımlarının yeni olmasına karşın oldukça iyi ve iddialı olduklarını belirterek şunları söyledi: “Futbol erkek oyunudur mantığı günümüzde geçerli olmadığını gerçek bir futbol takımını kurarak kanıtladık takım olarak gerçek gücümüzü Konya’da yapacağımız maçlarda göstererek şampiyon olmayı hedefliyoruz.” 31 Ocak 2008 Perşembe saat 09:58

 

 

 

 

Son maçında Ereğli bölgesi takımı ile yaptığı maçta 0-0 berabere kalarak Konya Birincisi oldu.

Yorum bırakın